JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Indhold:

  • Standsangivelser hos os
    • Mint
    • Near Mint
    • Excellent
    • Good/Light Played
    • Played
    • Poor
  • Introduktion (for nye samlere)
  • Særlige situationer
    • Gradede kort
    • Misprints
    • Ændrede kort

 

Standsangivelser hos os

Vi har herunder lavet en guide der forklarer de forskellige standsangivelser vi benytter, og hvad standsangivelserne betyder.
Vores standsangivelser lægger sig op ad de der bruges i Europa. Der bruges andre standsangivelser for nogle stande i USA - vi forklarer nærmere under hver enkelt standsangivelse.

Vær opmærksom på at et korts stand udelukkende angår hvor intakt/uskadt kortet er. Andre faktorer - såsom hvor centreret kortet er udskåret, eller hvor stærk trykfarven er - regnes derfor ikke med i kortets stand.
Du kan læse mere om dette under afsnittet "Særlige situationer" længere nede.
 

Mint

Et kort i Mint condition er i nærmest perfekt stand - bedre stand end hvad man kan forvente fra et forseglet produkt.
Kortet har ingen ridser, buk, misfarvninger eller lignende.
Det vil oftest ikke gøre en forskel ifht. et korts pris om det er Mint eller Near Mint - i tilfælde af særligt sjældne og eftertragtede kort er det dog angivet hvis der er tale om et kort der netop er Mint. I så fald kan det være en god idé at få vurderet og "gradet" kortet - du kan læse mere om dette under "Gradede kort" længere nede.
 

Near Mint

Et kort i Near Mint condition er i den stand man kan forvente fra et forseglet produkt, fx en booster pack. Nogle kalder nyligt åbnede kort for "booster fresh" - disse vil oftest være Near Mint.
Der kan forekomme meget let slitage, eksempelvis på overfladen, i kanter og/eller i hjørner.
Nogle gange vil et kort der faktisk er Mint condition være angivet som Near Mint - derfor bruger nogle folk udtrykket "NM/M", altså "Near Mint eller Mint".

 

Excellent

Et kort i Excellent condition har let slitage.
Kortet er i generelt flot stand, men har lidt tegn på brug, og det kan være tvetydigt om det stadig er Near Mint.

 

Good/Light Played

Et kort i Good/Light Played condition har tegn på at være blevet spillet, opbevaret eller transporteret uden kortlommer, på tværs af flere spil.
Kortet kan eksempelvis have ridser på overfladen og være let flosset i kanten.
Nogle vælger at opdele Good og Light Played i forskellige stande, men hos os hører de under samme stand da forskellen mellem dem er meget lille.

 

Played

Et kort i Played condition lader til at have været spillet uden kortlommer igennem en længere periode med hyppig håndtering.
Kanten og hjørnerne kan være flossede, overfladen kan være markant ridset, og der kan forekomme tekst eller stempel ligesom ved Light Played condition.

 

Poor

Et kort i Poor condition er meget slidt, og kan være decideret ødelagt og uspilbart.
Kortet kan være flosset, ridset og have små "hak" i overfladen, og der kan være skrevet på kortet (fx hvis det har været brugt som proxy for et andet kort).
Kortet kan også være knækket eller bukket, kan have markante flænger eller skæremærker, og kan ligefrem mangle en eller flere små dele (fx den yderste del af et hjørne).

 

Introduktion (for nye samlere)

Her på webshoppen sælger vi mange enkeltkort fra forskellige kortspil, og som udgangspunkt er de alle i rigtig flot stand (engelsk "condition") - altså en stand vi ville definere som "Near Mint".

Kortene har delvist værdi som samlerobjekter, og efterhånden som et kort bliver spillet eller slidt, vil dets værdi også falde. Et kort i "Poor" condition har altså lavere værdi end det ville have i "Near Mint" condition. De fleste kort i lavere stand (fx "Poor" og "Damaged") har mistet meget af deres oprindelige værdi, men i tilfælde af særligt sjældne kort kan de stadig have en samlerværdi.
Nogle enkelte af kortene vi sælger er derfor sat ned i pris pga. lavere stand end "Near Mint".

Ved særligt sjældne kort kan det desuden være ekstra vigtigt om et kort netop er "Near Mint" eller "Mint".
I alle disse tilfælde angiver vi ved produktet på webshoppen hvilken stand kortet er i - hvis der ikke er angivet nogen stand, er kortet "Near Mint".

Enkeltkort til kortspil har desuden altid en lille sandsynlighed for variation under produktionen.
Nogle gange er der tale om markante trykfejl (fx ved at der har manglet farve under trykningen), men ellers kan der blot være tale om at et kort er skåret med en millimeters forskel ifht. et andet kort af samme type. Når der er tale om små variationer som disse, påvirker det generelt ikke værdien for kortet - det vil kun være relevant hvis der er tale om et meget dyrt kort med høj samlerværdi der bliver gradet (læs mere om dette under "Gradede kort").
Vi forklarer mere om markante variationer under sektionen "Misprints" længere nede på siden.

Enkeltkort til kortspil betegnes generelt ikke som "nye" eller "brugte" - generelt sælges et kort uden for den oprindelige indpakning (da de oftest fås i pakker med tilfældige kort), og de kan dermed ikke betegnes som "nye".
Omvendt er det dog heller ikke nogen hjælp kun at betegne dem alle som "brugte" - derfor findes der grading-systemer for at holde styr på i hvor god stand et kort er.

 

Særlige situationer

Her finder du en forklaring af nogle af de særlige situationer der også kan have betydning for et korts værdi.
 

Gradede kort

Det er muligt at få vurderet, autentificeret og beskyttet sine kort i en proces der kaldes "grading" - oftest foretaget af de to amerikanske virksomheder BGS (Beckett Grading Services) og PSA (Professional Sports Authenticator).
Et gradet kort bliver sat fast i en solid plastikbeskytter (en "slab") og får en vurdering på en skala fra 1-10. Her svarer 1 til den lavere ende af skalaen (ofte omkring "Poor") og 10 er så perfekt stand som et kort kan være i.

Når et kort bliver gradet, er det ikke kun slitagen der vurderes, men også om kortet er trykt så centreret som muligt - en faktor som ikke indgår i vurderingen af et korts stand ellers.

  • Udtrykket "Pristine" kan bruges også om kort der har en grading på 10.
  • "Gem Mint" bruges om kort med en grading på 9,5 til 10.
  • "Mint" bruges om kort med en grading på 9.
  • Lavere end 9 bruges de amerikanske standsangivelser (Near Mint, Excellent, Very Good, etc.).

Det er kun rigtigt muligt at kalde et kort for fx "Gem Mint" eller "Pristine" hvis kortet er graded - ellers kan man højst tale om at et kort er "Mint". Certificeret Gem Mint eller Pristine er altså et trin højere end bare Mint.

Gradede kort bliver "låst fast" i deres stand og værdi, og på grund af plastikbeskytteren kan man ikke spille med dem. Det vil derfor primært være efterspurgt af samlere, og ikke af folk der ønsker at spille med kortet.

Vi tilbyder hjælp til at få dine kort gradet hos Cardmarket Grading - du kan læse mere ved at klikke her.

 

Misprints

Der opstår ofte variationer i trykningen af kort, og størstedelen af tiden er variationerne så små at man ikke lægger mærke til dem med det blotte øje - fx at kortet ikke er helt centreret eller at farven er lidt anderledes end gennemsnittet.
Hvis et kort har meget markant variation, taler man om et "misprint" - altså en trykfejl.
Eksempler på trykfejl kan være forkerte eller manglende farver, striber eller mønstre der ikke bør være på kortet, at teksten eller billedet er sløret, eller at der er trykt flere ting oven på hinanden.

Hvis et kort er udskåret så det lader til at mangle en del af det trykte, men til gengæld nogle gange har en del af et andet kort, taler man om et kort der er "miscut" i stedet for et "misprint".

Misprints falder ofte uden for den normale vurderingsskala, da de på samme tid ikke ser ud som kortet burde men også kan være unikt og særligt (uden at være egentligt skadet) - derfor kan nogle misprints ende med at være mere værd end en normal version af kortet.

Kort hos os der ikke har angivelse af at være miscut eller et misprint er ingen af delene. Almindelig variation af centrering og farvestyrke kan stadig forekomme.
 

Ændrede kort

Nogle gange bliver kort ændret uden at blive skadet - her er nogle eksempler:

  • Et kort bliver signeret af kortets kunstner, af den der har lavet kortspillet, eller af en kendt spiller der har en tæt forbindelse til kortet (fx den der har designet det specifikke kort).
  • Et kort bliver stemplet som del af et deck der bliver brugt til en stor turnering.
  • Billedet på kortet bliver ændret eller udvidet, enten af den oprindelige kunstner eller af en anden. Dette kaldes også for "altered art," som er anderledes fra "alternate art" (hvor et kort bare er en særlig version med alternativt officielt billede).

Ofte vil sjældne kort have højere værdi hvis de også bærer en signatur fra en relevant person - fx den oprindelige kunstner.
Et kort hvor billedet er ændret af den oprindelige kunstner eller udvidet i stil med det oprindelige billede kan ofte have højere værdi end den normale version af kortet.
Omvendt kan nogle ændrede kort have lavere værdi, hvis der fx er blevet skrevet eller tegnet på det uden at der er tale om en relevant signatur.

Søg på Pokemarket.dk
Producenter & Serier

    0 Varer

Info

Fri fragt ved 975,- DKK

Generelle Fragtpriser:
Breve fra 10,- kroner
Pakker fra 39,- kroner

Butikkens åbningstider:
Åbent man-fre: 10-17.30
Åbent lør: 10-16
Åbent søn: 10-14

Sorø Magic FNM: kl. 19

Butikken (Holbæk):
Åbent man-fre: 10-17.30
Åbent lør: 10-16

Kortspilsdag: Ons 12-20
Holbæk Magic FNM: 17.30